Byggföretag i KAK | Kaklistan

Byggföretag i KAK

Byggföretag i KAK

Bor du i Köping, Kolsva, Arboga eller Kungsör?

Går du i tankarna av att renovera ditt hus, lägga om ditt tak eller kanske helrenovera din lägenhet? Då har du landat på rätt sida. Här kan du göra en intresseanmälan och få snabb hjälp av lokala företag nära dig. Ta offerter från olika företag och välj det som passar dina behov bäst.

Hjälp med offerter

Vill du ha hjälp av oss på KAKlistan att samla in offerter för bygget så hjälper vi dig gärna. Vi har bra kontakt med dem lokala byggföretagen och har alltid en bra dialog angående jobbet vi förmedlar.

Det här behöver du tänka på innan du anlitar en firma för dina jobb:

Krav och resultat

Skriv ned dina krav och önskade resultat. Börja med en enkel beskrivning och hur du vill att projektet skall skötas. När du har tydliga önskemål nedskrivna ökar dina chanser till att allt går som du vill.

Prisförslag och offerter

Ta alltid in prisförslag från flera byggfirmor i ditt närområde. När du begär in offerter från cirka 3-5 olika byggföretag så får du en bättre grund att stå på. Du har makten att välja och vraka i vilket företag du tycker bäst om istället för att välja första bästa. Man vill alltid ha en bra sits som beställare.

Helheten

Priset är givetvis en stor faktor man behöver hålla koll på, men glöm inte att priset är en del av helheten. Det är viktigt att kolla på hur kunniga och seriösa byggföretaget känns och även Er personliga kemi. Kommunikationen är även en viktig faktor, så stirra inte bara på priset i val av genomförare.

ROT-avdrag

När du använder dig av ROT-avdraget så får du en skatterabatt på 30 procent av arbetskostnaden. Det gäller många typer av jobb exempelvis snickeri, bygg- och hantverkartjänster. Man kan säga att alla byggarbeten som sker inne i ditt hus eller direkt i anslutning till huset är godtagbara ROT-arbeten. Byggfirmor brukar lägga med ROT-avdraget direkt i skickad offert. Ifall man har frågor kan man alltid ringa Skatteverket för att höra vad som gäller kring ditt egna ROT-avdrag.

Avtal

När du är överens med en byggfirma så är det viktigt att du skriver ett avtal. Ange vilket pris ni kommit överens om och när i tid arbetet skall utföras, samt eventuell kompensation ifall arbetet försenas. Ett skriftligt avtal ökar tryggheten för båda parter.

Fördelen med att använda KAKlistan.se

När man skall renovera exempelvis sitt hus är det ofta ett stort projekt. För oss och våra anslutna partners är det viktigt med kvalitet och samtidigt ha en bred expertis med bra priser. Innan du väljer ett företag i KAK-området, så har du chans att ta offert från olika företag. En offert och ett kostnadsförslag är naturligtvis helt gratis. Du får en chans att kolla igenom offerten i lugn och ro, samt planera din budget för jobbet. Nedan kommer några tips från experter på KAKlistan.se.

Renovering i rätt ordning

Taket

Får man problem med sitt tak kan det förstöra en hel fasad. Gör en kontroll och kolla så att taket är tätt. I vissa fall kan man behöva byta det eller enbart laga det. Du bör även göra en check på stuprör och hängrännor.

Grunden

Här är det bra att kolla så att dräneringen fungerar. Om du har en källare bör du anlita en besiktningsfirma som kan göra fuktmätningar, detta gäller även om man har en krypgrund. Om huset står på en platta på marken så finns det ofta spolbrunn eller rensbrunn och där bör man rensa så man har bra flöde i dräneringsrören.

Fasad och fönster

Kolla över så att allt är tätt och välisolerat. Ifall du gjort stora fasadarbeten behöver du fundera på om fönstren skulle behöva bytas.

Våtrum

När du känner dig nöjd med utsidan av huset kan det vara klokt att kolla över våtrum som exempelvis badrum. kök och tvättstuga. Kolla så att allt är fuktsäkert och uppfyller de krav som ställs. Skulle du råka ut för fuktskada på golv och väggar kan det resultera i stora skador på ditt hus. Fuktskydda alltid alla våtrum i ett förebyggande syfte.

Invändiga arbeten

Nu kan man kika över finliret i övriga rum, som exempelvis golv, målning och tapetsering.

Olika typer av renoveringar

Renovera badrum

När man renoverar badrummet behöver det givetvis vara fackmannamässigt utfört. Det finns inget utrymme för egna innovativa lösningar, om en skada inträffar finns det risk att man inte får ersättning av sitt försäkringsbolag. Tänk även på att vissa jobb i badrum endast kan göras av behöriga hantverkare inom el, rör eller VVS.

Renovera köket

När du skall renovera ditt kök är det viktigt att man anlitar hantverkare som har behörighet att genomföra vissa typer av arbeten. Många delar i ett kök bör genomföras av en fackman. I vissa delar av köket kan man genomföra jobbet själv, men ett tips är att anlita företag som jobbar med detta dagligen, så att alla försäkringar funkar ifall skada uppstår.

Renovera toalett

Det man behöver tänka på renoveringen av toalett är att golvet skall vara vattentätt, tätskiktet skall vara uppvikt med 50 mm på väggarna. Man kan om man vill lägga trägolv ovanpå.

Varför ska man använda sig KAKlistan.se?

Vi tror på att hålla en stark lokal anknytning, att samarbeta med lokala företag och annonsera ut tillgängliga arbeten i KAK. Hos oss får du som privatperson möjlighet att välja och vraka bland olika prisförslag och olika företag för dina framtida jobb.

När du annonserar ut ett jobb är det bra att sammanfatta så tydligt som möjligt kring vad du behöver. Då kan du få skarpa prisförslag och offerter direkt till dig.

KAKlistan.se jobbar ständigt för att lokala företag skall anslutna sig till tjänsten. Detta är den givna mötesplatsen för alla som bor i KAK-området. Bor du i Köping, Kolsva, Arboga eller Kungsör då är det oss du skall använda dig av i dina sök på nätet.

Vad säger våra kunder?

Lars, Köping

En otroligt smidig tjänst för oss i Köping. Vi behövde hjälp så fort som möjligt och fick kontakt med ett företag följande vardag.

Jessika, Arboga

Vi hade haft en läcka i en takgenomföring och fick hjälp bara ett par dagar senare. Företaget som utförde jobbet var verkligen proffsiga!

Ann-Louise, Munktorp

En bra tjänst för oss som är nyinflyttade och inte har koll på vilka företag som finns att ta hjälp av. Vi fick snabb hjälp med altanbygge under sommaren. Vi är riktigt nöjda med resultatet.

Johan, Kolsva

Vi fick hjälp att dra el genom halva huset av en grym elektriker som vi hittade via KAKlistan. Snabb och smidig tjänst för oss som inte har tid att fixa med massa grejer.