Trädfällning | Kaklistan

Hjälp med trädfällning?
Vi hjälper dig med offerter

Fyll i formuläret och kom i kontakt med företag i KAK.

Få hjälp med trädfällning?

Det kan vara svårt att sätta ett exakt pris på trädfällning. Det beror på många faktorer. Det man behöver veta innan man kan ge ett prisförslag är följande:

Vart står trädet?

Står trädet nära ett hus eller ska det möjligtvis fällas från en skylift? Man tar i beräkning ifall det kan skada omgivningen när man sätter en prislapp på jobbet.

Hur stort är trädet?

Man kollar även på höjd, bredd och antal grenar, det spelar en stor roll när arbetet skall genomföras. Alla träd är olika och ofta vill trädfällaren se trädet för att kunna beräkna pris och tidsåtgång.

Datum för trädfällning

Tillsammans med uppdragstagaren bestämmer ni när i tid det passar att genomföra jobbet.

Fördelar och risker

Trädfällning får ändå räknas som ett riskfyllt arbete och det kräver en genomförd utbildning, god erfarenhet av trädfällning och att man som företag har rätt försäkringar för att kunna genomföra jobbet. Ett träd väger ofta väldigt mycket och får en enorm kraft när det faller mot marken. I samband med trädfällningen säkrar man upp miljön omkring arbetet så att ingen kommer till skada.

Hur fäller man ett träd?

När man ska fälla ett träd jobbar man med riktskär eller riktskåran som man också säger. Det är en garanti för att trädet kommer falla den riktning du önskar. När man gjort ett trekantigt urtag så gör man ett fallskär, som är det slutgiltiga skäret som läggs snett bakom riktskäret.

Kan man fälla träd själv?

Svaret är ja, däremot behöver man kontrollera noggrant i hur man går tillväga. Ett tips är dock att anlita en trädfällare med dokumenterad kunskap, en professionell trädfällare eller Arborist. Vi skulle aldrig tipsa om att göra detta själv utan anlita någon som har koll på trädfällning. Ge dig aldrig på att kapa stora träd ifall du inte har erfarenhet av skogsarbete.

Här kommer några tips vid trädfällning:

  • Se till att trädet inte faller över eller emot byggnader.
  • Att trädet inte drar med sig el eller telefonledningar.
  • Att trädet inte hakar i andra träd på vägen ner
  • Hålla obehöriga långt borta från arbetsplatsen

 

Behöver du hjälp idag?

Ta hjälp av KAKlistan.se och få prisförslag från lokala aktörer som befinner sig nära dig. Hos oss får du förslag inom kort på det du behöver hjälp med.

Vad säger våra kunder?

Lars, Köping

En otroligt smidig tjänst för oss i Köping. Vi behövde hjälp så fort som möjligt och fick kontakt med ett företag följande vardag.

Jessika, Arboga

Vi hade haft en läcka i en takgenomföring och fick hjälp bara ett par dagar senare. Företaget som utförde jobbet var verkligen proffsiga!

Ann-Louise, Munktorp

En bra tjänst för oss som är nyinflyttade och inte har koll på vilka företag som finns att ta hjälp av. Vi fick snabb hjälp med altanbygge under sommaren. Vi är riktigt nöjda med resultatet.

Johan, Kolsva

Vi fick hjälp att dra el genom halva huset av en grym elektriker som vi hittade via KAKlistan. Snabb och smidig tjänst för oss som inte har tid att fixa med massa grejer.