Takskjutport | Kaklistan

Hjälp och offert för en takskjutport

Öppnar för många fördelar

Takskjutportar öppnas vertikalt, vilar under taket och sparar på så sätt plats. Denna konstruktion ger maximal plats för parkering både i och framför garaget. Takskjutportar för garage kan installeras i alla garageöppningar och ger upp till 14 cm mer bredd än vipportar. Dessutom är de optimalt förseglade med permanent elastiska och väderbeständiga tätningar på alla fyra sidor.

Unna dig denna komfort.

Takskjutportarna är säkerhetstestade och godkända enligt de högt ställda säkerhetskraven i EN 13241-1. Om din gamla garageport uppfyller gällande säkerhetsstandarder, kan du kolla med Säkerhetschecklistan. 

Amerikansk bakgrund

I USA är det takskjutportar som gäller och det har det gjort i många årtionden. Där ska det vara bekvämt att köra in den stora bilen i det än större garaget, och bara trycka på en knapp för att få dörren att stängas och öppnas.

Porten är som gjuten för att ha automatiserad öppningsfunktion. Under 1980-talet kom portmodellen till Sverige och vann snabbt gehör. 

Takskjutportens uppbyggnad

En takskjutport är delad i olika sektioner. Vissa takskjutportar har fyra-fem sektioner, medan andra har än fler. Dessa sektioner är förankrade i varandra och löper utmed två stycken skenor som också går utmed taket. Porten öppnas genom att den förs uppåt.

För att takskjutporten ska fungera året runt är det praktiskt att montera den med en liten lutning. Det gör att vattnet inte stannar i skarvarna. Med lite otur fryser nämligen vattnet och då kan porten inte öppnas.

Takskjutporten är ofta tillverkad i stålplåt eller i något annat liknande metallmaterial vilket gör dem lätta att underhålla. 

Fördelar med takskjutportar

Takskjutportar är mycket utrymmessnåla. De tar i princip ingen plats alls i själva garaget i öppet läge, eftersom porten då löper utmed innertaket. Det ger en mängd fördelar. Den som vill öppna porten kan enkelt ställa sin bil precis framför, men ändå få upp garagedörren.

Det spelar inte heller någon roll om snö ligger utanför dörren. Den går lika enkelt att öppna ändå. Däremot måste det finnas bra med takhöjd för att porten ska få plats i garaget.

Det är också mycket enkelt att sätta en garageportsöppnare till en takskjutport. Den är som gjord för detta och tekniken är mycket väl utvecklad. 

Vad säger våra kunder?

Lars, Köping

En otroligt smidig tjänst för oss i Köping. Vi behövde hjälp så fort som möjligt och fick kontakt med ett företag följande vardag.

Jessika, Arboga

Vi hade haft en läcka i en takgenomföring och fick hjälp bara ett par dagar senare. Företaget som utförde jobbet var verkligen proffsiga!

Ann-Louise, Munktorp

En bra tjänst för oss som är nyinflyttade och inte har koll på vilka företag som finns att ta hjälp av. Vi fick snabb hjälp med altanbygge under sommaren. Vi är riktigt nöjda med resultatet.

Johan, Kolsva

Vi fick hjälp att dra el genom halva huset av en grym elektriker som vi hittade via KAKlistan. Snabb och smidig tjänst för oss som inte har tid att fixa med massa grejer.