Sektionsfällning | Kaklistan

Hjälp med sektionsfällning?
Vi hjälper dig med offerter

Fyll i formuläret och kom i kontakt med företag i KAK.

Sektionsfällning

KAKlistan har tydligt sett ett större behov att ta bort träd i städer och bostadsområden. Det har ökat de senaste åren. Ofta drabbas träden av skador till följd av ålder och sjukdom. När man skall fälla träd som står i ett tätbebyggt område så behöver man använda olika tekniker för fällningen.

En teknik som används flitigt är – Sektionsfällning.
Detta är en teknik som kräver mer kunskap än vanlig traditionell trädfällning. Det blir vanligare och vanligare att använda sig av den här typen av trädfällning.

Hur fungerar en sektionsfällning?

Sektionsfällning betyder att man tar ner trädet i bitar, så kallad manuell sektionsfällning. Ofta behöver trädfällaren ha en speciell utrustning för detta och klättrar alltid upp för stammen och börjar man att fälla översta krontoppen. Sen fäller man på nervägen bit för bit i lagom stora kubbar. I vissa fall kan man behöva fira ner kubbarna beroende på hur känslig marken under är. Sektionsfällning är ofta väldigt krävande och ställer höga krav på trädfällaren.

Man måste även ha lagstadgat kompetensbevis för att få genomföra dessa typer av jobb.

Skillnaden mot vanlig trädfällning?

Vanligtvis använder man sig av motorsåg och fäller trädet från botten och vinklar fallet åt ett håll. Sektionsfällningen är mer teknisk och genomförs i etapper hela vägen ner från toppen till botten.

I efterhand brukar man kvista av trädet. I en sektionsfällning tar man bort kvistar i etapper samtidigt som man fäller bit för bit.

Maskiner och utrustning

Ifall man behöver agera snabbt så är det inte helt ovanligt att man använder sig av en skylift. Då kan man ofta stå stadigt och bekvämt samtidigt som man fäller trädet. Här finns det många olika typer av kranbilar och utrustningar. Allt för så hög säkerhet som möjligt. Vi vill inte att bostadshus eller personer skall komma till skada vid fällning av träd.

Välj trädfällning med kvalitet

KAKlistan samarbetar med trädfällare runt om i KAK-regionen. Våra samarbetspartners är certifierade och professionella att hantera alla typer av trädfällningar. Allt från traditionell fällning till sektionsfällning som kräver mer teknik och kunskap.

Vi erbjuder även bortforsling.

Lämna in din intresseanmälan idag och få ett prisförslag direkt över telefon. KAKlistan är till för dig som privatperson i KAK-området, välkommen!

Vad säger våra kunder?

Lars, Köping

En otroligt smidig tjänst för oss i Köping. Vi behövde hjälp så fort som möjligt och fick kontakt med ett företag följande vardag.

Jessika, Arboga

Vi hade haft en läcka i en takgenomföring och fick hjälp bara ett par dagar senare. Företaget som utförde jobbet var verkligen proffsiga!

Ann-Louise, Munktorp

En bra tjänst för oss som är nyinflyttade och inte har koll på vilka företag som finns att ta hjälp av. Vi fick snabb hjälp med altanbygge under sommaren. Vi är riktigt nöjda med resultatet.

Johan, Kolsva

Vi fick hjälp att dra el genom halva huset av en grym elektriker som vi hittade via KAKlistan. Snabb och smidig tjänst för oss som inte har tid att fixa med massa grejer.