Matt- & Möbeltvätt | Kaklistan

Få offertförslag för
Matt- & Möbeltvätt

Fyll i formuläret och kom i kontakt med företag i KAK.

Möbeltvätt

Alla möbler behöver en liten uppfräschning då och då. Är möbeln av textil eller läder bör du dock tänka till innan du går loss med tvättsvampen. Kan du riskera att skada möbeln om du använder ett visst sorts rengöringsmedel, eller om du blöter ner möbeln? Extra viktigt är detta för möbeltvätt av stoppade möbler, eftersom möbler med avdragbart tyg normalt går att tvätta och oftast till och med har tvättråd på insidan av tyget. Är din möbel hårt nedsmutsad, och du känner dig osäker på hur du ska gå tillväga för att tvätta den, kontakta oss så hjälper vi dig. 

Möbler med avtagbar klädsel

Dessa typer av möbler är ofta väldigt lätta att rengöra. Avdragbar klädsel gör att tyget sitter aningen sämre än på stoppade möbler, men i gengäld blir de betydligt lättare att hålla rent. De flesta möbeltextilier som går att dra av kan du tvätta i maskin, men titta alltid på tvättrådet eller läs skötselanvisningarna noggrant. Du kan behöva tvätta tyget för hand. Ett bra tips när du tvättat klädseln är att dra på tyget igen medan det fortfarande är lite fuktigt. När tyget torkar drar det nämligen ihop sig och kan vara betydligt svårare att dra på. 

Stoppade möbler

Har du en stoppad möbel kan du inte dra av klädseln, utan måste tvätta tyget där det sitter. Grundpremissen är då att försöka använda så lite vatten som möjligt, och att vara mycket försiktig när du gnuggar på fläckarna. En tiondel ättika och resten ljummet vatten är en bra utgångspunkt för rengöring av möbler. Andra alternativ att blanda vattnet med är bikarbonat, eller flytande tvättmedel. Applicera blandningen på en mikrofiberduk och gnugga försiktigt på fläckarna en stund i taget. Upprepa proceduren några gånger tills du märker att fläcken börjar ge sig. Låt sedan möbeln självtorka. 

Mattvätt

För att få textilmattan ren på djupet ska den dammsugas med en borstvalsdammsugare, vilket är en dammsugare som borstar upp damm och smuts ur mattan. Det går även bra med en dammsugare som har ett borstvalsmunstycke. Mattan skall även tvättas ren med jämna mellanrum, vanligtvis minst en gång per år enligt golvtillverkare och Ångtvättbilen. Vi sköljer mattorna helt rena och suger direkt efteråt upp alla rester och smuts med en kraftig vakuumsug. Svårigheten med mattvätt är oftast att skölja mattorna helt rena och därefter suga upp alla resterna som ligger gömda. Lämnas exempelvis mattvättmedel kvar i mattan binder detta till sig smuts igen och det fräscha utseendet varar inte lika länge. En dåligt sköljd matta håller inte lika länge som en riktigt ren, då smutsen gör att mattan slits fortare. 

Vad säger våra kunder?

Lars, Köping

En otroligt smidig tjänst för oss i Köping. Vi behövde hjälp så fort som möjligt och fick kontakt med ett företag följande vardag.

Jessika, Arboga

Vi hade haft en läcka i en takgenomföring och fick hjälp bara ett par dagar senare. Företaget som utförde jobbet var verkligen proffsiga!

Ann-Louise, Munktorp

En bra tjänst för oss som är nyinflyttade och inte har koll på vilka företag som finns att ta hjälp av. Vi fick snabb hjälp med altanbygge under sommaren. Vi är riktigt nöjda med resultatet.

Johan, Kolsva

Vi fick hjälp att dra el genom halva huset av en grym elektriker som vi hittade via KAKlistan. Snabb och smidig tjänst för oss som inte har tid att fixa med massa grejer.