Gräsklippning | Kaklistan

Få kostnadsfri offert för gräsklippning

Få hjälp med gräsklippning

Behöver du kanske hjälp med att klippa gräsmattan? Hinner du inte med eller är det stora ytor som skall klippas? Använd dig av KAKlistan.se och samarbeta med lokala företag för dina jobb.

Här kommer ett gäng tips inför din gräsklippning:

Ofta är det så att man klipper gräset alldeles för kort just för att inte behöva klippa gräset så ofta. Det som händer med gräset när man klipper det alldeles för kort är att risken för sjukdomar och uttorkning ökar, givetvis hänger det på vilken kvalité gräset är av. I slutändan kan det resultera i merkostnader och mer tid behöver du lägga på din gräsmatta.

En riktlinje man kan använda sig av är att klippa en tredjedel av grässtråets totala längd. Gräsmattan behövs även klippas regelbundet, lite som att underhålla och tvätta en bil. Det behövs göras mellan varven. Vissa typer av gräsmattor behövs till och med klippas ca två gånger i veckan för att bli så tätt och välmående som möjligt. Gräsklippning behövs göras när gräset är torrt för bäst resultat.

3 värdefulla tips från KAKlistan.se

  • Klippt gräs skall kastas i komposten för att inte ligga och samla vatten vid regn.

  • Se till att klippa gräsmattan även under våren och försommaren.

  • Håll koll och sköt det kontinuerligt över sommaren och hösten.

Olika typer av gräsklippare:

Robotgräsklippare: Ett populärt alternativ för att slippa gå med gräsklippare själv. Roboten monteras och ställs in med hjälp av en kabel som läggs ut för avgränsningar och vart jobbet skall genomföras på gräsmattan.

Gågräsklippare: Dessa kan vara både hand- eller motordrivna. Passar bra till mindre gräsmattor.

Åkgräsklippare: Passar bra för stora gräsmattor med stora ytor. Detta är ett lite dyrare alternativ, men kan vara en bra investering om man har en stor yta.

Varför skall använda sig av KAKlistan.se?

Ett perfekt sätt att använda sig av lokala aktörer och få jobbet gjort på ett professionellt sätt. Vi har trädgårdsmästare som bemästrar gräsmattor med rutin och erfarenhet. Skicka in en intresseanmälan och få prisförslag av ett företag nära dig. Välkommen!

Vad säger våra kunder?

Lars, Köping

En otroligt smidig tjänst för oss i Köping. Vi behövde hjälp så fort som möjligt och fick kontakt med ett företag följande vardag.

Jessika, Arboga

Vi hade haft en läcka i en takgenomföring och fick hjälp bara ett par dagar senare. Företaget som utförde jobbet var verkligen proffsiga!

Ann-Louise, Munktorp

En bra tjänst för oss som är nyinflyttade och inte har koll på vilka företag som finns att ta hjälp av. Vi fick snabb hjälp med altanbygge under sommaren. Vi är riktigt nöjda med resultatet.

Johan, Kolsva

Vi fick hjälp att dra el genom halva huset av en grym elektriker som vi hittade via KAKlistan. Snabb och smidig tjänst för oss som inte har tid att fixa med massa grejer.