Golvläggning | Kaklistan

Vi introducerar dig till företag
redo att hjälpa dig med din golvläggning

Fyll i formuläret och kom i kontakt med företag i KAK.

Lägga golv - Golvläggning - Nytt golv

Går du i tankarna på att lägga in nytt golv? På KAKlistan får du hjälp att hitta rätt företag som kan hjälpa dig med jobbet. Få en offert, snabbt och enkelt. Låt proffsen göra jobbet!

Vad ska man välja för typ av golv?

Det finns en hel drös med olika golvtyper och det kan vara svårt att välja. Här kommer några tips från oss.
Tänk på att golvet du väljer skall kännas behagligt att gå på och det skall givetvis passa ihop med övrig inredning i rummet. Kolla även vad för typ av underlag du har i rummet och vilket utrymme det finns att bygga på höjden. Man kan lägga golv på alla olika typer av underlag som Linoleum, trä, klinker, PVC, plastmatta eller betongplatta. Det viktiga är att underlaget är friskt och torrt.

Du kan välja mellan tre typer av klickgolv. Det första vi har är parketgolv, det består av trä och är mjukt att gå på, sedan har vi laminatgolv och den typen är ofta billigare och har en kärna av träfiber i sig. Sen har vi det slitstarkaste golvet – Vinylgolv – ett tunt men slitstarkt och vattentåligt golv. Kolla gärna vad som passar rummets inredning och matcha i samma färgtema.

Tänk på att förvara golvpaketen inomhus i minst 18 grader i 2 till 3 dygn innan du påbörjar läggning av golvet. Detta sköter golvläggarna åt dig, men det kan vara bra att tänka på. 

Checklista innan golvet läggs

  • Vilket golv passar dig och rummet/huset bäst?
  • Mät hela rummet noggrant och se till att köpa material för hela ytan
  • När du har mindre synbara skarvar så kan du lägga golvet i samma riktning som ljuset från fönstren för att dölja
  • Avlånga rum – lägg i den riktningen

Extra knep och tips

– Lägg ut ett bra underlag
– Använd dig gärna av distansklossar
– Lämna plats för expansionsfog mot väggen
– Klicka i och vik ner golvbrädorna på rätt plats
– Använd dig av slagkloss mot brädornas långsida
– Vid rördragningar – använd dig av en flatborr 

Vad säger våra kunder?

Lars, Köping

En otroligt smidig tjänst för oss i Köping. Vi behövde hjälp så fort som möjligt och fick kontakt med ett företag följande vardag.

Jessika, Arboga

Vi hade haft en läcka i en takgenomföring och fick hjälp bara ett par dagar senare. Företaget som utförde jobbet var verkligen proffsiga!

Ann-Louise, Munktorp

En bra tjänst för oss som är nyinflyttade och inte har koll på vilka företag som finns att ta hjälp av. Vi fick snabb hjälp med altanbygge under sommaren. Vi är riktigt nöjda med resultatet.

Johan, Kolsva

Vi fick hjälp att dra el genom halva huset av en grym elektriker som vi hittade via KAKlistan. Snabb och smidig tjänst för oss som inte har tid att fixa med massa grejer.