Garage & Carport | Kaklistan

Hjälp med garage & carport?

Garageport & Carport

KAKlistan jobbar för att du som privatperson skall hitta en bra samarbetspartner och få kostnadsfria offerter skickade till dig. KAKlistan samarbetar endast med professionella partners som är certifierade för att jobba med installation, renovering av carportar.

Vad är en carport?

Carport kan beskrivas som ett garage ofta med flera väggar. Vanligtvis designar man carporten så att man får plats med en eller två bilar. Det finns massor av olika modeller att välja mellan. Det finns öppna sidor utan väggar, du kan använda dig av en vägg eller två väggar för ökat vindskydd i carporten.

En carport ger extra skydd för nederbörd och vind. Man ofta skydda andra saker också i en carport. Se till att alltid planera lite extra utrymme i din carport och intill din bil.

Man kan även lägga till en förråds- och garagedel och använda sig av smart förvaring till andra tillbehör som tillhör hemmet, som t ex cyklar, barnvagn, gräsklippare och snarlika produkter. Perfekt som ett extra utrymme och tillägg på Ert hus.

När du planerar din carport kan du välja att ha en enkel eller en dubbel carport. Fundera på vilket behov du har och ta hjälp av våra partners för att planera din framtida byggnation.

Vad kostar en carport?

Det skiljer sig rejält i pris beroende på vad du vill ha. Dessa punkter behöver ta i beräkning för din kommande carport. Priset hänger ofta på vilket material du använder dig av. 

  • Storleken
  • Vilket takmaterial vill du ha? Papp, plåt eller pannor?
  • Tillbyggnader och tillval som förråd, väggar, fönster i vägg och isolering
  • Omålat, grundmålat eller helt färdigmålat
  • Gjuten platta, plintar eller grusyta som grund

Bygglov

När man skall bygga en carport behöver man ansöka om bygglov om man bor inom ett detaljplanerat område. Carport faller ofta inom reglerna för friggebod och attefallshus om byggnaden är fristående. Ifall du bygger carporten som en tillbyggnad till huset så kan det i vissa fall inte behövas ett bygglov. Kolla upp reglerna för din kommun innan ansökan.

ROT-avdrag

Man får göra ett ROT-avdrag för att bygga en carport om man kan jämställa den med en tillbyggnad på huset. Minst 75 procent av ytterväggen till carporten skall bestå av husets yttervägg.

Vad säger våra kunder?

Lars, Köping

En otroligt smidig tjänst för oss i Köping. Vi behövde hjälp så fort som möjligt och fick kontakt med ett företag följande vardag.

Jessika, Arboga

Vi hade haft en läcka i en takgenomföring och fick hjälp bara ett par dagar senare. Företaget som utförde jobbet var verkligen proffsiga!

Ann-Louise, Munktorp

En bra tjänst för oss som är nyinflyttade och inte har koll på vilka företag som finns att ta hjälp av. Vi fick snabb hjälp med altanbygge under sommaren. Vi är riktigt nöjda med resultatet.

Johan, Kolsva

Vi fick hjälp att dra el genom halva huset av en grym elektriker som vi hittade via KAKlistan. Snabb och smidig tjänst för oss som inte har tid att fixa med massa grejer.