Fönsterputsning | Kaklistan

Få offertförslag på fönsterputsning

Fyll i formuläret och kom i kontakt med företag i KAK.

Fönsterputs

För många är en fönsterputs synonymt med ett riktigt hårt jobb som dessutom sällan lämnar efter sig ett tillfredsställande resultat. Ett jobb som man tack och lov inte behöver göra så ofta – men som man gruvar sig inför under en lång tid.

Varför? En bra fönsterputs behöver inte vara så himla svår; förutsatt att man jobbar på rätt sätt och lär sig några små användbara tricks. Det vi tänkte göra är att rada upp några steg som kan hjälpa dig vid din nästa fönsterputs och där vi även inkluderar de tips som verkligen underlättar hela proceduren. Vi börjar med tipsen och tar oss därefter – stegvis – igenom hur du ska putsa ett fönster. 

Fönsterputstips

  • Flera handdukar. Felet många gör är att de torkar av sin fönsterraka med en fuktig handduk och där detta i sin tur leder till att små vita streck syns längs hela fönstret. Torra handdukar är ett måste och där man efter varje drag ser till att gummit på rakan är torrt.
  • Byt gummi eller ha flera fönsterrakor till hands. Din fönsterputs kommer inte att bli bättre än den raka du har i handen. Gummit torkar ut, det nöts och det böjs allt eftersom – se till att köpa nytt gummi som du kan byta och investera gärna i en lite dyrare raka av bättre kvalitet.
  • Mjuk svamp. Glöm den där svampen du använder i köket och som har en grön, piggig yta på ena sidan – den kan skada fönstret. Använd en stor, mjuk svamp för att applicera ut vatten och fönsterputsen.
  • Kallt ute = ingen fönsterputs? Nej, men det kräver att du köper lite t-röd och blandar i vattnet. Detta minimerar de flammor som annars brukar synas i samband med en fönsterputs utförd i en kallare temperatur. 

Så putsar du fönster

Plocka fram en hink som du fyller med hett vatten och droppar i några droppar diskmedel. Det kan också vara bra att ha en fönsterskrapa, en trasa eller svamp och några kökshanddukar.

Börja med att doppa svampen eller trasan i hinken och gnugga hela rutan. Svampen/trasan ska vara fuktig, men se till att det inte rinner på golvet. Om det behövs så upprepar du det hela.

Dra av vattnet från fönstret med fönsterskrapan. Dra uppifrån och ned utan att stanna på vägen. Torka av skrapan på en kökshandduk efter varje draga. Skrapa inte hela vägen ner utan lämna en liten bit i botten på fönstret motsvarande en skrapbredd. När du skrapat torrt uppifrån och ned över hela fönstret drar du ett sista drag längst ner på fönstret.

Torka sedan fönstrets kanter med den torra och rena kökshandduken. 

Fördelen med att använda KAKlistan.se

För att detta ska bli så enkelt som möjligt för dig har vi på kaklistan denna tjänst, där du helt enkelt kan lägga upp vad du behöver hjälp med, till exempel “jag behöver hjälp med att putsa mina fönster” du blir sedan kontaktad med offert på vad du behöver hjälp med och på så vis slipper du jaga 5 olika entreprenörer som inte har tid just nu. Så gå bara in på kaklistan.se och lägg in ditt jobb och vänta sedan på återkoppling, allt för ett enklare samarbete inom KAK.

Vad säger våra kunder?

Lars, Köping

En otroligt smidig tjänst för oss i Köping. Vi behövde hjälp så fort som möjligt och fick kontakt med ett företag följande vardag.

Jessika, Arboga

Vi hade haft en läcka i en takgenomföring och fick hjälp bara ett par dagar senare. Företaget som utförde jobbet var verkligen proffsiga!

Ann-Louise, Munktorp

En bra tjänst för oss som är nyinflyttade och inte har koll på vilka företag som finns att ta hjälp av. Vi fick snabb hjälp med altanbygge under sommaren. Vi är riktigt nöjda med resultatet.

Johan, Kolsva

Vi fick hjälp att dra el genom halva huset av en grym elektriker som vi hittade via KAKlistan. Snabb och smidig tjänst för oss som inte har tid att fixa med massa grejer.