Dränering | Kaklistan

Få offert på din dränering

Fyll i formuläret och kom i kontakt med företag i KAK.

Hjälp med dränering

Har du ett hus med källare så är en av dem viktigaste sakerna du har att göra som villaägare för att ditt hus ska må bra och vara fritt från fukt och mögel.
Att dränera sitt hus är ett stort projekt och kräver mycket kunskap för att resultatet ska bli bra och vara bra i många år.

Dränera eller ruinera

Grunden på ditt hus utsätts ständigt för vatten och lera, vid kraftiga regnfall eller vid långa regndagar är det viktigt att man har bra dränering och ett bra flöde på vatten bort från huset och husets grund, fungerande hängrännor och stuprör som leder bort vatten är ett måste, även en väldigt lätt sak att ha koll på så att det fungerar. Men enbart ett bra stuprörssystem räcker inte för att skydda huset mot modernatur.
Det är nu det också är viktigt med en bra dränering runt om huset för att vara säker på att det leder bort ytvatten och grundvatten från ditt hus.
Att inte ha en god dränering runt huset kan få dyra konsekvenser, man dränerar för att skydda krypgrunder, torpargrunder och källare mot mögel och fuktskador. När du köper ett hus är det viktigt att ta reda på när dräneringen senast är gjord, detta för att ha så mycket historik som möjligt om när du behöver se över det nästa gång, men fukt i källaren betyder inte alltid att det är dags att dränera om utan det kan vara andra åtgärder som behövs. 

Vad gör man när man dränerar ?

En dränering är ett stort jobb och det är viktigt att man gör det i rätt steg, Det är inget man gör över en helg med en spade, utan det underlättar att ta hjälp av ett proffs, och dem har oftast en grävmaskin till hands för att underlätta arbetet.
Man Börjar med att gräva upp runt hela huset som en vallgrav, sedan kontrollerar man grunden efter sprickor och skador, efter det isolerar man grunden, ofta använder man isodorän. Man lägger därefter ner dräneringsrör runt om huset och leder bort vatten från huset. Man återfyller sedan och återställer till en snygg finish.
Detta är mycket enkelt förklarat hur en dränering går till i några steg.
Vi på kaklistan gör detta mycket enkelt för dig genom att lägga upp vad du behöver hjälp med på kaklistan.se så slipper du söka efter en entreprenör som har tid för dig, dem kontaktar dig! 

Vad säger våra kunder?

Lars, Köping

En otroligt smidig tjänst för oss i Köping. Vi behövde hjälp så fort som möjligt och fick kontakt med ett företag följande vardag.

Jessika, Arboga

Vi hade haft en läcka i en takgenomföring och fick hjälp bara ett par dagar senare. Företaget som utförde jobbet var verkligen proffsiga!

Ann-Louise, Munktorp

En bra tjänst för oss som är nyinflyttade och inte har koll på vilka företag som finns att ta hjälp av. Vi fick snabb hjälp med altanbygge under sommaren. Vi är riktigt nöjda med resultatet.

Johan, Kolsva

Vi fick hjälp att dra el genom halva huset av en grym elektriker som vi hittade via KAKlistan. Snabb och smidig tjänst för oss som inte har tid att fixa med massa grejer.