Byte av tak | Kaklistan

Hjälp med byte av tak?
Vi hjälper dig med offerter

Fyll i formuläret och kom i kontakt med företag i KAK.

Dags för takbyte?

Går du i tankarna av att byta tak? Kanske är ditt tak gammalt och riskerar skador? Eller behöver du bara ge taket lite kärlek och underhålla?

Då har du hamnat rätt. KAKlistan.se hjälper dig att hitta rätt företag som hjälper dig med ditt tak. Allt du behöver göra är en intresseanmälan och sedan får du offert av två till tre partners i KAK-regionen.

Här kommer lite tips inför ditt framtida takbyte.

Vad behöver man tänka på när man skall byta tak?

Det beror så klart på vad man skall göra. Vårt tips är att ta in en extern partner som hjälper dig med bytet och kan konsultera i ärendet. Det är ofta ett känsligt jobb att byta tak och viktigt att det görs på ett korrekt sätt.

Ta in en konsult, eller en lokal hantverkare som har erfarenheten av takbyte. Låt flera jämför så kan du enklare ställa de olika kostnaderna mot varandra och ta ett beslut om vilket företag du vill använda dig av. KAKlistan.se hjälper dig på vägen.

Vilket material bör jag använda mig av?

Kolla på hur ditt tak ser ut, vilken lutning och vilket täckningsmaterial du bör välja. Här kan du även konsultera med en hantverkare eller konsult för att få bäst tips. Det finns olika typer av material för olika behov.

Vilket tak är bäst?

Vill du ha ett tak som har låg underhållskostnad och längst livslängd? Då skall du välja plåttak. Gröna tak med växter på papptak kan även dom ha lång livslängd. Här bör du också konsultera med extern part för att få bästa tips. Allt hänger också på hur stor ekonomi du har.

Bygglov?

I vissa fall kan man behöva be om bygglov för att lägga om sitt tak. Det är alltid bra att stämma av med kommunen om du vill byta taktäckningsmaterial, från exempelvis tegel till betongpannor eller tvärtom. Om du skall byta färg på taket, kan du också vara tvungen att höra med din kommun innan arbetet påbörjas.

Här kommer lite priser per kvadratmeter för olika typer av tak (uppskattning):

  • Papptak – 50-100 kr
  • Plåttak – 70-150 kr
  • Shingel – 90-140 kr
  • Betong – 100-140 kr
  • Lertegelpannor – 130-200 kr
  • Sedumtak – 500-600 kr

Lämna in din intresseanmälan idag till KAKlistan och får förslag av proffs på hur ditt arbete kan genomföras. Vi har de bästa företagen i KAK-området.

Vi hjälper gärna dig!

Vad säger våra kunder?

Lars, Köping

En otroligt smidig tjänst för oss i Köping. Vi behövde hjälp så fort som möjligt och fick kontakt med ett företag följande vardag.

Jessika, Arboga

Vi hade haft en läcka i en takgenomföring och fick hjälp bara ett par dagar senare. Företaget som utförde jobbet var verkligen proffsiga!

Ann-Louise, Munktorp

En bra tjänst för oss som är nyinflyttade och inte har koll på vilka företag som finns att ta hjälp av. Vi fick snabb hjälp med altanbygge under sommaren. Vi är riktigt nöjda med resultatet.

Johan, Kolsva

Vi fick hjälp att dra el genom halva huset av en grym elektriker som vi hittade via KAKlistan. Snabb och smidig tjänst för oss som inte har tid att fixa med massa grejer.