Bygg- & Grovstädning | Kaklistan

Vi introducerar dig till en
bygg & grovstädningsfirma redo att hjälpa dig

Fyll i formuläret och kom i kontakt med företag i KAK.

Bygg- och grovstädning

Efter en renovering, reparation eller nybyggnation brukar det vara extra stökigt och smutsigt. Då är det bekvämt och praktiskt att anlita en professionell städfirma som tar hand om din bygg- och grovstädning och gör ordentligt rent från golv till tak. För att hitta rätt städfirma som gör ett bra jobb till rätt pris finns det ett antal saker som är bra att tänka på innan du lägger ut din offertförfrågan. Här följer några tips och råd.

Specialister

Olika städföretag är ofta specialiserade inom olika områden och bygg- eller grovstädning är ett tydligt sådant område, medan exempelvis hemstädning är ett annat. Vid bygg- och grovstädning krävs betydligt tyngre insatser än vid vanlig lokalvård och företaget behöver ha tillgång till robust specialutrustning för att kunna åta sig den riktigt tunga grovstädningen. Därför erbjuder inte alla städfirmor bygg- och grovstädning.

Det betyder inte nödvändigtvis att det är svårare att hitta företag som erbjuder byggstädning, men det kan vara värt att titta närmare på städföretagets inriktning och referenser för att välja rätt. Byggstädning är en tjänst som ofta beställs av företag och då är ofta punktlighet A och O för att ett byggprojekt ska fungera smidigt. Städning som måste göras om efter utförd besiktning kan ställa till problem i flera led.

Vad ingår?

Till att börja med är det bra att känna till vad man normalt kan förvänta sig av en genomsnittlig bygg- eller grovstädning. Tjänsterna kan variera mellan olika städfirmor och det är därför viktigt att vara överens på förhand om vad som ska ingå. För att kunna jämföra priser och offerter är det bra om du själv specificerar dina eller ditt företags behov redan från början. 

Exempel på en byggstädning:

– Golv: Dammsugning och våttorkning samt torkning av golvlister och trösklar.
– Fönster: Fönsterputsning på alla sidor, avlägsning av tejprester och färg, avtorkning av fönsterkarmar.
– Badrum: Torkning av blandare, kakelväggar och speglar; rengöring av tvättställ, toalettstol, badkar, golvbrunnar, vattenledningar och rör.
– Kök: Torkning av spis, kylskåp och diskmaskin, utvändigt och bakom. In- och utvändig rengöring av skåp, lådor och diskbänk.
– Avtorkning av dörrar och handtag.
– Rengöring av garderober.
– Rengöring av element – framsidor, baksidor och i springor.
– Avtorkning av väggkontakter och strömbrytare.
– Dammtorkning av väggar och tak.

Fördelen med att använda KAKlistan.se

För att detta ska bli så enkelt som möjligt för dig har vi på kaklistan denna tjänst, där du helt enkelt kan lägga upp vad du behöver hjälp med, till exempel “jag behöver hjälp att städa mitt hus” du blir sedan kontaktad med offert på vad du behöver hjälp med och på så vis slipper du jaga 5 olika entreprenörer som inte har tid just nu. Så gå bara in på kaklistan.se och lägg in ditt jobb och vänta sedan på återkoppling, allt för ett enklare samarbete inom KAK.

Vad säger våra kunder?

Lars, Köping

En otroligt smidig tjänst för oss i Köping. Vi behövde hjälp så fort som möjligt och fick kontakt med ett företag följande vardag.

Jessika, Arboga

Vi hade haft en läcka i en takgenomföring och fick hjälp bara ett par dagar senare. Företaget som utförde jobbet var verkligen proffsiga!

Ann-Louise, Munktorp

En bra tjänst för oss som är nyinflyttade och inte har koll på vilka företag som finns att ta hjälp av. Vi fick snabb hjälp med altanbygge under sommaren. Vi är riktigt nöjda med resultatet.

Johan, Kolsva

Vi fick hjälp att dra el genom halva huset av en grym elektriker som vi hittade via KAKlistan. Snabb och smidig tjänst för oss som inte har tid att fixa med massa grejer.