Balkong | Kaklistan

Vi introducerar dig till byggföretag
redo att hjälpa dig

Fyll i formuläret och kom i kontakt med företag i KAK.

Hjälp med att fixa balkongen

Att ha en hemtrevlig balkong är något som verkligen förgyller såväl lägenheten som huset.

När man vill bygga ut, bygga om eller glasa in sin balkong är ett bra tips att ta hjälp av proffsen först. De kan hjälpa dig med allt som har med balkongen att göra och se till att allt går rätt till från start.

Det finns många anledningar till att bygga en balkong. Balkongen är en trevlig plats att tillbringa en varm sommardag eller avjuta en skön helgfrukost på – samtidigt kan den också höja värdet på din bostad om du bor i lägenhet.

Beroende på din lägenhet, hur balkongen ser ut och var du bor någonstans kan en balkong få värdet på din bostad öka med 5-15 procent. I kronor räknat innebär det oftast mer än vad notan för att bygga en balkong landar på.

När balkongen väl är byggd kan du dessutom göra en omvärdering av lägenheten och på så vis få bättre lånevillkor.

Förläng sommaren med en inglasad balkong


Trots vårt relativt kyliga klimat här uppe i Norden är det fullt möjligt att sitta på balkongen året om med en inglasad balkong.

Förutom att huset eller lägenheten blir större då det får ett mysigt extrarum ger en inglasning ofta ett lyft för hela fasaden och minskar dessutom slitaget.

Vad inglasningen kostar beror helt på hur stor balkongen är och hur omgivningen och konstruktionen ser ut. Priserna kan variera kraftigt där spannet rymmer allt från enklare inglasningar för närmare 10.000 till större inglasningar som kostar uppemot 100.000 kronor eller mer. För lägenhetsbalkonger på omkring 8-12 kvadrat är en kostnad i spannet 35.000–80.000 vanligast.

Viktigt att tänka på när du glasar in balkongen

  • Både att bygga en ny balkong och att glasa in en redan befintlig balkong kräver bygglov.

  • Ofta måste du kunna ta bort glaset själv om fasaden ska målas om eller om att underhållsarbete ska utföras. Gäller särskilt om du bor i bostadsrätt.

  • Det är svårare att få bygglov för att bygga balkong mot gata eftersom det förändrar stadsbilden mer än vad att bygga balkonger mot en innergård skulle göra.

  • Dra nytta av att byggställningar åker upp om du bygger en balkong eller får din balkong inglasad. Andra jobb som kan utföras i samband med detta är exempel fasadrenovering, byte av stuprör och att måla om fönstren. Du kan spara mycket genom att slå två (eller flera!) flugor in en smäll.

Balkongföretaget kan hjälpa till med bygglovsritningar


När du ska bygga en ny balkong behöver du som sagt ansöka om bygglov. Även här väljer många att ta hjälp av proffsen.

Många balkongföretag erbjuder denna möjlighet. Om du anlitar ett balkongföretag så kommer de ut och tittar på förutsättningarna för balkongbygget. Företaget kan sedan hjälpa dig med att ta fram bygglovsritningarna från start till mål.

Det är också vanligt att balkongföretaget står för en helhetslösning där de tar hand om hela kedjan från idé och ritningar till färdig produktion. Anlitar du ett balkongföretag med denna lösning står oftast företaget även för material och konstruktion.

Vad säger våra kunder?

Lars, Köping

En otroligt smidig tjänst för oss i Köping. Vi behövde hjälp så fort som möjligt och fick kontakt med ett företag följande vardag.

Jessika, Arboga

Vi hade haft en läcka i en takgenomföring och fick hjälp bara ett par dagar senare. Företaget som utförde jobbet var verkligen proffsiga!

Ann-Louise, Munktorp

En bra tjänst för oss som är nyinflyttade och inte har koll på vilka företag som finns att ta hjälp av. Vi fick snabb hjälp med altanbygge under sommaren. Vi är riktigt nöjda med resultatet.

Johan, Kolsva

Vi fick hjälp att dra el genom halva huset av en grym elektriker som vi hittade via KAKlistan. Snabb och smidig tjänst för oss som inte har tid att fixa med massa grejer.