Altan & Uterum | Kaklistan

Få offert för altan eller uterum

Fyll i formuläret och kom i kontakt med företag i KAK.

Hjälp med att bygga altan eller uterum

Våren är nästan här och sommaren närmar sig med stormsteg, vad passar inte bättre än att börja med altan eller terrass bygget. Är man i planeringsstadiet och inte vet exakt hur man vill ha det, eller hur stor altan man vill ha, ett tips är att en altan eller en terrass kan aldrig bli för stor.

Terras eller altan?

Visste du att en terrass och en altan är samma sak?
Men att säga just ordet terrass låter större och lyxigare.
En lyxig känsla att kliva ut på sin nya altan eller terrass en solig sommarmorgon.
Men innan man har kommit så långt ska den byggas, ett smart tips är att ta hjälp av ett proffs för att få det rätt om man är osäker.
Det är så mycket mer än att bara lägga trall, till att börja med gäller det att mäta ut hur stort man vill ha det, sedan ska man ha rätt antal plintar för att altanen eller terrassen inte ska bli svajig eller svikta när man går på den, antingen kan man köpa färdiga plintar eller gjuta egna med hjälp av papprör och betong. Men för att veta vart man ska placera plintarna så man får bärlinor på rätt avstånd så är det bra att ta hjälp. När man har kommit så lång är det dags för bjälklag, och där är det också viktigt att man väljer rätt dimension på virket, för även om man placerar bärlinor och plintar på rätt ställe och sedan väljer för klen dimension på bjälklaget så blir det ändå att det sviktar när man går.
Efter man har placerat ut bjälklag på rätt CC avstånd så ska man tänka till om man ska bygga staket?
Och ska man göra det kan det vara en god ide att placera ut staketstolpar redan nu på rätt avstånd och förankra dem i bjälklaget. Man får heller inte glömma att man ska få allting i rätt vinkel också så att altanen får räta vinklar.

Nu börjar det dra ihop sig för att lägga trall, där finns det olika knep för att få en snyggare finish på slutet, till exempel vart skarvar ska placeras och vart man kan skarva, det gäller att hitta ett mönster med den valda längden på trall man har, ta hjälp av en snickare för att få det bästa resultatet.

Pooldäck

Har du tänkt att du ska ta det steget längre och göra ett pooldäck?
Du kanske har en pool idag men utan trädäck, ett trallgolv runt din pool gör att det blir behändigt att hålla poolen ren, det blir lättare att kunna gå runt poolen och använda rengöringsredskap och man slipper även att man drar med sig onödig smuts såsom gräs, lera, löv etc för att man springer barfota på gräset.
Att tänka på när man bygger ett pooldäck är att har man småbarn i hushållet så bygg ett staket med grind som går att låsa, på så sätt håller man barnen borta från poolen när ingen vuxen finns i närheten. Att ha ett trädäck runt poolen är också lyxigt i den bemärkelsen att du kan enkelt placera solstolar och solsängar på däcket och skapa en “utomlandskänsla”.
Viktigt innan man börjar bygget av ett pooldäck är att redan från början välja ut vilken pool man vill ha så man kan bygga trädäcket runt om poolen och få ett så snyggt slutresultat som möjligt.

En uteplats att trivas på

Vad man än väljer att bygga, en terrass ett pooldäck eller en pergola så vill man skapa en avkopplande känsla när man vistas där.
En uteplats behöver inte vara en stor altan på 90 kvm, det kan vara en uteplats mitt på gräsmattan i marknivå, bara ett enkelt trädäck med massa fina växter som har en avkopplande effekt. Många väljer att kombinera olika uteplatser i sin trädgård för att enkelt kunna byta miljö efter humör.

Fördelen med att använda KAKlistan.se

För att detta ska bli så enkelt som möjligt för dig har vi på kaklistan denna tjänst, där du helt enkelt kan lägga upp vad du behöver hjälp med, till exempel “jag behöver hjälp att bygga en altan på 98 kvm” du blir sedan kontaktad med offert på vad du behöver hjälp med och på så vis slipper du jaga 5 olika hantverkare som inte har tid just nu. Så gå bara in på kaklistan.se och lägg in ditt jobb och vänta sedan på återkoppling, allt för ett enklare samarbete inom KAK.

Vad säger våra kunder?

Lars, Köping

En otroligt smidig tjänst för oss i Köping. Vi behövde hjälp så fort som möjligt och fick kontakt med ett företag följande vardag.

Jessika, Arboga

Vi hade haft en läcka i en takgenomföring och fick hjälp bara ett par dagar senare. Företaget som utförde jobbet var verkligen proffsiga!

Ann-Louise, Munktorp

En bra tjänst för oss som är nyinflyttade och inte har koll på vilka företag som finns att ta hjälp av. Vi fick snabb hjälp med altanbygge under sommaren. Vi är riktigt nöjda med resultatet.

Johan, Kolsva

Vi fick hjälp att dra el genom halva huset av en grym elektriker som vi hittade via KAKlistan. Snabb och smidig tjänst för oss som inte har tid att fixa med massa grejer.